Παλιαχώρα, η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Αίγινας. 12 – 23 Σεπτεμβρίου 2007

PDF
Εκτύπωση
E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 12:50

Στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας, στην έκθεση με τίτλο: "Παληαχώρα - Η Μεσαιωνική Καστροπολιτεία της Αίγινας" που θα διαρκέσει από 12 έως και 23 Σεπτεμβρίου 2007 παρουσιάζονται 20 πίνακες της ζωγράφου Ξένης Πετρίτου - Τριανταφύλλου.


Ανάμεσα σε άλλα η ζωγράφος κυρία Τριανταφύλλου μας είπε: "Πάντα θεωρούσα ότι ήμουν θαλασσογράφος, άλλωστε η πρώτη μου έκθεση το 1997 είχε αυτό το θέμα κυρίως, τα λιμανάκια της Αίγινας. Το ίδιο σχεδόν θέμα μπορώ να πω ότι διαπραγματευόταν και η δεύτερη μου έκθεση το 2002 που είχε θέμα του Φάρους της Ελλάδας. Και τώρα για πρώτη φορά ζωγραφίζω για ένα θέμα που δεν έχει σχέση με τη θάλασσα. Και μου άρεσε πολύ η ιδέα, καθώς ο λόφος της Παληαχώρας έχει μια μοναδική ομορφιά που αγγίζει όλους τους ανθρώπους που γνωρίζουν την Αίγινα. Η ιστορία του, η απέραντη γαλήνη και η ηρεμία του τοπίου ήταν συστατικά που μου δημιούργησαν την ανάγκη να τον ζωγραφίσω."

Η κυρία Τριανταφύλλου παλαιότερα ζωγράφιζε με λάδι, ενώ έχει κάνει και ακουαρέλες. Σήμερα προτιμά τα ακρυλικά χρώματα. Από νεαρή ηλικία θαύμαζε τα έργα του Φραγκίσκου Κάππου, ενώ την γοητεύει να ζωγραφίζει ρεαλιστικά. Μέρη και τοπία δηλαδή που μπορεί να τα περπατήσει, να ονειρευτεί, να τα ζήσει. Τα έργα, της καινούργιας της δουλειάς, "Παλιαχώρα, η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Αίγινας" χρησιμοποιούνται από το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης ως σκηνικά παραστάσεων. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
(πηγή aeginaportal.gr)

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 13:22 )