Μαϊστράλι. 15 – 25 Ιουνίου 2008

PDF
Εκτύπωση
E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 12:55

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που  μας πέρασε η έκθεση ζωγραφικής της  κυρίας Ξένης Πετρίτου - Τριανταφύλλου. Η γνωστή Αιγινήτισσα ζωγράφος ανανεωμένη και με την αύρα της αισιοδοξίας να κυριαρχεί στη νέα της δουλειά, μας ταξίδεψε σε τόπους νοσταλγικούς και ανέγγιχτους, σε εικόνες που τα μαϊστράλι πνέει γλυκά αναζωογονώντας τις αισθήσεις.

Aegina Portal: Μιλήστε μας για τον τίτλο της έκθεσης. Είναι αέρινος και δημιουργεί γρήγορα εικόνες και ευχάριστους συνειρμούς. 
Ξένη Πετρίτου – Τριανταφύλλου: Ο ενθουσιασμός μου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist στην Αίγινα με προέτρεψε να παρουσιάσω αυτήν την έκθεση ζωγραφικής που ονόμασα ‘Μαϊστράλι’, το χαϊδευτικό όνομα του Μαΐστρου, που όπως λέει και ο ποιητής είναι ένας ούριος άνεμος ‘που χαμογελά στο πλοίο που θέλει να σαλπάρει’ και φυσώντας μέσα στα φουσκωμένα πανιά, ο μαΐστρος, είναι ‘ένα αεράκι κρυστάλλινο και διάφανο, σαν τις ψυχές των δελφινιών που το συναγωνίζονται σε σβελτάδα στην πλώρη του…’

Aegina Portal: Η εικόνα των ιστιοφόρων γνώριμη, μας μεταφέρει γρήγορα στο "ταξίδι" που όλοι έχουμε ανάγκη. 
Ξένη Πετρίτου – Τριανταφύλλου: Η ζωγραφική των ιστιοφόρων πλοίων που σχίζουν τα κύματα με φουσκωμένα τα πανιά τους είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου θέματα, για την ομορφιά, τον δυναμισμό αλλά ίσως και για την αίσθηση ελευθερίας που αποπνέουν.

Aegina Portal:  Το μπλε κυριαρχεί. Η σχέση μαζί του μοιάζει ουσιαστική.
Ξένη Πετρίτου – Τριανταφύλλου: Για όλους εμάς που έχουμε γεννηθεί δίπλα στην θάλασσα, οι μνήμες μας είναι γεμάτες από το μπλε της σε όλες του τις πιθανές αλλά και τις πιο απίθανες αποχρώσεις. Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θάλασσα μπορεί να πάρει οποιοδήποτε υπέροχο χρώμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τις αλλαγές και τις εντάσεις του καιρού ακόμα και ανάλογα με την διάθεσή της.
(πηγή aeginaportal.gr)

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 16:04 )